OVER ONS

DE BEGINJAREN

Door de stijgende vraag bij hun bestaand landbouwcliënteel om klein gereedschap mee te brengen met de leveringen van veevoeders en meststoffen, werd door de heer en mevrouw Frans Delva-Destrooper nagedacht over het oprichten van een nieuwe firma.
In die tijd kwamen de eerste ‘stock americains’ op en met de vraag van hun klanten in het achterhoofd, werd beslist om in mei 1968 in een magazijn gelegen aan de Ijzerdijk 57 te Diksmuide “Delva Shopping” op te starten. De eerste stappen werden gezet en al vlug bleek het een goede beslissing te zijn.

DE GROEI

Onder het bewind van dochter Christa en haar man Jean-Pierre Van de Walle werd de zaak met veel liefde voor het vak uitgebouwd en al vlug werd het aanbod aan goederen steeds ruimer.

In 1977 bleek het pand van de veevoederhandel gelegen langs de Kaaiplaats te Veurne niet langer geschikt en werd uitgekeken naar een nieuwe locatie op het industrieterrein.
Door het succes van Delva Diksmuide, werd al snel een nieuwe bestemming gevonden voor de gebouwen langs de Kaaiplaats en in augustus 1978 werd Delva Veurne geopend.

Nogmaals 9 jaar later werd een gelijkaardige ingreep gedaan langs de Oostkaai te Ieper.
Als gevolg hiervan werd in juli 1987 Delva Ieper geopend.
Doorheen de jaren werd er hard gewerkt aan een uitgebreid en kwalitatief productassortiment en werden de winkels ook frequent geüpdatet en uitgebreid. Zo werd in 1994 een volledig nieuwe vleugel aan de winkel te Diksmuide in gebruik genomen, wat de winkel bracht naar een totale oppervlakte van 5000m2. In Ieper werd in 2007 aanpalende grond gekocht om de parking uit te breiden en een centraal magazijn te bouwen.

DE VOLGENDE GENERATIE

Zonen Bruno en Dominique zijn ondertussen ook al enige jaren actief in de firma en helpen mee bouwen aan het blijvend succes van Delva doe-het-zelf en vakhandel.
Bruno neemt de financiële kant en het beheren van alle personeelszaken en administratieve diensten voor zijn rekening. Daarnaast behartigt hij ook de contacten met het professioneel cliënteel. Dominique is actief in het aankoopbeleid en bekommert zich samen met de verantwoordelijken om de dagelijkse winkelwerking. Begin 2014 werd er ook een nieuw logo gelanceerd om deze generatiewissel kracht bij te zetten.

DE TOEKOMST

Om onze slogan ‘Alles voor handen’ waar te maken ijvert het volledig team van Delva doe-het-zelf en vakhandel dag na dag om een antwoord te bieden op alle vragen van hun klanten. Ook wanneer iets niet in ons vast assortiment zit, stellen wij alles in het werk om een oplossing te vinden voor u. Opdat we onze klanten nog beter wensen te informeren werd eind 2014 een nieuwe website gelanceerd waarop we uitgebreide productinformatie geven, online folders plaatsen en nieuwsbrieven en mailings uitsturen met interessante nieuwigheden en promo’s.

Delva doe-het-zelf en vakhandel blijft het aanspreekpunt in de Westhoek voor vele bedrijven en particulieren.

Zie ook: Onze bedrijfsgegevens